Kućni ventilatori

Kućni ventilatori DOSPEL su univerzalni. Nalaze široku primjenu u ventilaciji kupaonica, kuhinja, WC-a, kao i u uredima, kućama ili stanovima. U ponudi su četiri tipične dimenzije ventilatora, promjera 100, 120, 150, 200 mm. Kućište je izrađene od visokokvalitetnog ABS s antistatičkim dodacima koji sprječavaju nakupljanje prašine. Većina modela su proizvedeni u klasi zaštite IP X4. U Dospelovim ventilatorima koriste se motori s kugličnim ležajevima i kliznim ležajevima. Motor s kugličnim ležajem produžuje život ventilatora, smanjuje buku i može biti instaliran u bilo kojem položaju. Ventilatori s kliznim ležajevima može se ugraditi samo u okomitom položaju (na zidu).

čitajte više

Industrijski ventilatori

Industrijski ventilatori su neophodni u svakom proizvodnom pogonu, koji vodi brigu o zdravlju radnika. Naši ventilatori pružaju maksimalnu udobnost što se izravno odnosi na povećanje produktivnosti rada. Visoke vrijednosti i širok raspon tehničkih parametara i moderan estetski dizajn omogućuju da se ventilatore koristi za ventilaciju u javnim zgradama, poslovnim prostorijama, industrijskim objekatim, skladištima i gospodarskim zgradama.
Ventilatori mogu biti opremljeni s regulatorom broja okretaja RN 300 ili RP 300, tako da se rad ventilatora može lako prilagoditi potrebama korisnika

čitajte više

Kanalski ventilatori

Kanalski ventilatori namijenjeni su za ugradnju u ventilacijske kanale (vodove), a koriste se za prijenos i jačanje strujanja zraka unutar istih. U ponudi su radijalni i aksijalni kanalski ventilatori. Kanalski ventilatori namijenjeni su za ventilaciju prostorija s niskim stupnjem zagađenja prašinom, pogodni su za ugradnju u vertikalnom ili horizontalnom kanalu, dakle, koriste se u različitim mehaničkim ventilacijama.

čitajte više

Ventilatori za kamine

Kaminski ventilator je srce sustava za odvođenje (distribuciju) topline iz kamina. Svrha kaminskog ventilatora je usisavanje toplog zraka iz kamina i dovođenje ga u prostorije kroz izolirane ventilacijske cijevi. Zahvaljujući korištenju ventilatora za kamine, može se stvoriti energetsko učinkovit sustav grijanja. Ventilatori opremljeni su ugrađenim termostatom, koji se koristi za postavljanje nivoa temperature zraka iz kamina iznad koje ventilator se automatski uključuje.

čitajte više

Krovni ventilatori

Krovni ventilatori se koriste za uklanjanje zraka iz tvorničkih hala, skladišta, prodajnih paviljona, trgovina, ureda, poslovnih zgrada, obiteljskih kuća, dakle uređaji su izvorno namijenjeni za ventilaciju objekata velikih kubatura. Sve tri vrste krovnih ventilatora su namijenjene za usisno - ispušnu ventilaciju. Oni se mogu koristiti također u javnim prostorijama (restorani, kafići), sanitarnim prostorijama (skladišta), stanovima i industrijskim objektima. Prednost ventilatora serije WD je razina strujanja zraka, tako da se ne vraća natrag u zgradu.

čitajte više

Ventilacijske centrale

Ventilacijske centrale su glavna jedinica sustava mehaničke ventilacije koji osigurava učinkovitu izmjenu zraka u javnim i stambenim zgradama. Vrše zadatak dovođenja svježog zraka izvana i odvođenja iskorištenog zraka iz prostorija, uz istovremeni povrat toplinske energije. Glavna zadaća ventilacijske centrale s povratom topline je: kao prvo mehaničko cirkuliranje zraka u ventilaciji; drugo je povrat topline iz otpadnog zraka; treće filtriranje dovođenog u prostorije zraka. Njihov rad omogućuje stalnu izmjenu zraka pružajući na taj način zdrave i udobne uvjete boravka u zgradama i prostorijama. Povrat topline iz otpadnog zraka, znatno smanjuje troškove grijanja zgrada.

čitajte više

Grijači

Grijači su namijenjeni za zagrijavanje dostavljanog u prostorije zraka za ventilaciju,. Oni se mogu koristiti u stambenim, javnim i gospodarskim zgradama. Uređaji su dizajnirani da rade s ventilacijskim centralama Dospel.

čitajte više

Ventilacijski završeci

Dospel oferă o gama largă de unități pentru difuzarea aerului, care permite crearea unui sistem eficient de ventilație și sisteme decorative pentru finisărilor de ventilație
Ventilatoare de perete și tavan – sunt concepute pentru ventilarea și evacuarea aerului, sunt un finisaj decorativ al sistemului de ventilare, contribuie la o distribuire corectă a aerului în interiorul clădirii iar în cazul instalării exterioare protejează împotriva pătrunderi de precipitații atmosferice în interior. Canale de fum – sunt instalate la intrarea sistemului de ventilare (de obicei pe acoperișul clădiri), sunt utilizate pentru a crește capacitatea sistemului de ventilare sau canalului de fum prin mărirea extrageri, dar și protejează împotriva propulsiei inverse și pătrunderea precipitaților în clădire. Grile de ventilație pentru ușă – sunt instalate în canatul ușii. Utilizate sunt în locuințe și încăperi sanitare. Grile de ușă îmbunătățesc schimbul natural de aer în încăperile în care nu există altă posibilitate de schimb. Anemostate – Se folosesc pentru evacuarea aerului viciat din încăpere. În oferta noastră găsiți anemostate plastice și metalice.

čitajte više

Dospel sustav

Sustav Dospel je sveobuhvatno rješenje za ventilaciju. Sastoji se od zračnih kanala, pravokutnih i okruglih, i svih vrste pribora za montažu kao što su koljena, priključni elementi, T-pojeva, itd. Sustav se koristi za učinkovito pražnjenje i dovod svježeg ventilacijskog zraka. Namijenjen je za ugradnju u stambenim i poslovnim zgradama. Dijelovi sustava su lagani i jednostavni za instalaciju, a toplinska otpornost komponente sustava je 40°C. Kanali i priključni elementi Dospel sustava su nezapaljivi. Osnovni elementi sustava su okrugle i pravokutni kanali, dostupni u tri duljine: 0, 5; 1, 0; 1, 5 m, a da bi se dobila neka druga međuduljina kanal treba da se prereže pomoću uređaja za rezanje plastike ili pilom za metal. Osim kanala na raspolaganju su i različite vrste elemenata potrebnih za montažu ventilacijskog sustava. Sustav je napravljen od ABSa (koljena i spojnice) i PPa ( vodovi). Nakon montaže, instalacija mora biti zabrtvljene pomoću silikona, pjene ili zaštitne trake. Kako bi se olakšalo izbor elemenata sustava, proizvodi Dospel su označeni na pakiranju i u katalogu određenim bojama.
crvena boja – sustav dimenzija: 110 x 55, Ø100, O104
žuta boja - sustav dimenzija: 220 x 55, 125, Ø150

čitajte više

Ventilacijski kanali

Ventilacijske kanale to su fleksibilni vodovi u sustavima široko razumijene ventilacije. Koriste se za protok zraka u ventilacijskom ili klimatizacijskom sustavu. Prigušuju vibracije i smanjuju buku nastale prilikom protoka zraka kroz kanale, koje su napravljene od elastičnih i otpornih na višestruke promjene oblika i položaja materijala.

čitajte više

Oprema

Ventilacijska oprema koristi se za ugradnju uređaja i ventilacijskih sustava. Proizvodi su napravljeni od raznih materijala i u raznim dimenzijama, a tvrtka ih stalno prilagođava individualnim potrebama kupaca. Oprema uključuje široki spektar elemenata koji se koriste tijekom ugradnje ventilacijskog sustava. U opremu ubrajamo trake za brtvljenje, regulatore okretaja, obujmice za stezanje.

čitajte više