Ventilatoare casnice

Ventilatoarele casnice DOSPEL sunt ventilatoare universale. Acestea sunt utilizate pentru ventilația de baie, bucătărie, toaletă, birouri, case sau apartamente. Se disting patru dimensiuni tipice de ventilato,a dreestinate montării la o conexiune circulară c u diametrul de 100, 120, 150, 200 mm. Carcasa ventilatorului este fabricată din ABS de înaltă calitate, tratată cu aditiv antistatic, ce previne acumularea prafului. Cele mai multe modele sunt realizate cu clasa de izolare IP X4. Ventilatoarele Dospel sunt echipate cu motoare pe rulmenți axiali cu bile si rulmenți plani. Rolul rulmenților axiali cu bile este de a extinde durata de viață a ventilatorului, reduce zgomotul, crește fiabilitatea și permite instalarea acestuia în orice poziție. Ventilatoarele cu rulmenți plani pot fi instalate numai in poziție verticală.

Detalii complete

Ventilatoare industriale

Ventilatoarele industriale sunt echipamente necesare pentru orice fabrică, spații comerciale, clădiri publice, depozite și clădiri agricole. Ventilatoarele noastre oferă cel mai ridicat confort de lucru, având grijă de sănătatea lucrătorilor, ceea ce duce la creșterea productivității. Ventilatoarele industriale au un design modern și estetic, o gamă largă de parametrii tehnici și pot fi echipate cu variatoare de turație RN 300 sau RP 300, cu ajutorul cărora puteți cu ușurință adapta ventilatorul la nevoile personale.

Detalii complete

Ventilatoare de tubulatură

Ventilatoarele de tubulatură sunt destinate pentru montarea în conducte. Acestea sunt utilizate pentru transferarea și mărirea fluxului de aer în interiorul conductelor de ventilare.Putem distinge două tipuri de ventilatoare de tubulatură: centrifugale și axiale. Ventilatoarele de tubulatură sunt destinate pentru ventilarea spațiilor cu un nivel scăzut de praf, ele pot fii montate într-o poziție verticală sau orizontală în conductele de ventilație, astfel încât sunt folosite în diferite tipuri de ventilație mecanică.

Detalii complete

Ventilatoare de șemineu

Ventilatoarele de acoperiș sunt destinate pentru eliminarea aerului din hale de producție, pavilioane comerciale, magazine, birouri, clădiri, fiind concepute pentru ventilarea spațiilor cu o suprafață mare. Toate cele trei tipuri de ventilatoare de acoperiș sunt destinate pentru ventilarea și evacuarea aerului. Ele pot fi utilizate atât în spații publice (restaurante , baruri), cât și în locuințe și clădiri industriale. Datorită sistemului de avacuare orizontal al ventilatoarelor din seria WD, aerul nu se mai întoarce în clădire.

Detalii complete

Ventilatoare de acoperiș

Ventilatoare de acoperiș sunt destinate pentru eliminarea aerului din hale de producție, pavilioane comerciale, magazine, birouri, clădiri, ventilatoarele au fost concepute pentru ventilarea spațiilor cu
o suprafață mare. Toate trei tipuri de ventilatoare de acoperiș sunt destinate pentru ventilarea și evacuarea aerului. Ele pot fii utilizate atât în spații publice (restaurați, baruri), locuințe și clădiri industriale.
Avantajul ventilatoarelor din seria WD cu sistem de evacuare aerului orizontal, datorită căruia aerul nu se întoarce în clădire.

Detalii complete

Centrale de ventilare

Centralele de ventilare sunt destinate pentru asigurarea schimbului eficient de aer în clădiri rezidențiale și de utilitate publică. Sarcina principală a centralelor de ventilație cu recuperare este: în primul rând împrospătarea aerului în timpul ventilării încăperilor, în al doilea rând recuperarea căldurii din aerul evacuat, în ale treilea rând filtrarea aerului alimentat în încăperi. Centralele de ventilație și recuperare permit schimbului de aer constant oferind condiții sănătoase și confortabile de ședere în încăperi și clădiri. Recuperarea căldurii din aerul uzat reduce semnificativ costurile de încălzire. Centrala de izolare OPTIMAL este echipat cu modul de automatică separat, în care sunt conexiunile electrice . Pentru scopuri de service, acest modul poate fi în totalitate demontat și examinat.

Detalii complete

Rezistență electrică

Rezistențele electrice de tubulatură sunt destinate pentru încălzirea aerului proaspăt introdus prin sistemul de
ventilație. Pot fi utilizate în locuințe, clădiri publice și industriale. Dispozitivele au fost adaptate pentru
funcționarea cu centralele de ventilare Dospel.

Detalii complete

Unități distribuție aer

Dospel oferă o gama largă de unități pentru difuzarea aerului, care permite crearea unui sistem eficient de ventilație și sisteme decorative pentru finisărilor de ventilație

Ventilatoare de perete și tavan – sunt concepute pentru ventilarea și evacuarea aerului, sunt un finisaj decorativ al sistemului de ventilare, contribuie la o distribuire corectă a aerului în interiorul clădirii iar în cazul instalării exterioare protejează împotriva pătrunderi de precipitații atmosferice în interior.
Canale de fum – sunt instalate la intrarea sistemului de ventilare (de obicei pe acoperișul clădiri), sunt utilizate pentru
a crește capacitatea sistemului de ventilare sau canalului de fum prin mărirea extrageri, dar și protejează împotriva propulsiei inverse și pătrunderea precipitaților în clădire.
Grile de ventilație pentru ușă – sunt instalate în canatul ușii. Utilizate sunt în locuințe și încăperi sanitare. Grile de ușă îmbunătățesc schimbul natural de aer în încăperile în care nu există altă posibilitate de schimb.
Anemostate – Se folosesc pentru evacuarea aerului viciat din încăpere. În oferta noastră găsiți anemostate plastice și metalice.

Detalii complete

Sistemul Dospel

Sistemul Dospel – este o soluție completă în domeniul ventilației. Sistemul include: conductele de ventilare plane și rotunde și tot felul de accesorii pentru montarea lor cum ar fii: teuri, conectori, coturi etc. Sistemul este destinat pentru eliminarea și ventilarea eficientă a aerului. Este conceput în special pentru instalațiile casnice și birouri. Părțile sistemului sunt ușoare și simplu de montat, iar rezistența termică a elementelor este de 40° C. Cablurile și fițingurile Dospel System sunt ignifuge. Elementele de bază ale sistemului sunt cablurile rotunde și plate, produse în 3 lungimi: 0,5; 1,0; 1,5 m. În afară de cabluri sunt disponibile diferite tipuri de fiținguri și elemente de montaj necesare pentru montarea instalației de ventilare. Sistemul este executat din ABS (fițingurile și conectori) și PP (cabluri). Montaj- montarea conductelor de ventilație trebuie executată cu ajutorul conectorilor. Conectarea cablului rotund cu cel dreptunghiular trebuie executat cu ajutorul cu conector de secțiune diferită. Conductele de ventilare produse sunt în trei lungimi 0,5; 1,0; 1,5 m pentru a obține o lungime intermediară cablul trebuie tăiat cu ajutorul unui dispozitiv de tăiat materiale plastice sau bomfaier metal. După montarea instalației trebuie să etanșați cu ajutorul siliconului, spumei, sau bandei de etanșare. În scopul de a facilita potrivirea elementelor de instalare produsele Dospel System sunt marcate pe ambalaj în catalog cu culoarea:
Roșu – pentru sistemele cu diametru : 110x55, Ø100, Ø104
Galben – pentru sistemele cu diametru : 220x55, Ø125, Ø150

Detalii complete

Conducte de ventilație

Conductele de ventilație sunt cuplări flexibile în instalațiile generale de ventilație. Acestea au fost proiectate pentru transportarea aerului în sistemele de ventilație și climatizare. Amortizează vibrațiile și reduce zgomotul
din instalație. C onductele de ventilație sunt caracterizate de o flexibilitate ridicată și rezistență la modificările frecvente a poziției și formei lo.r Dospel oferă o gamă largă de unități pentru difuzarea aerului, care permit crearea unui sistem eficient a schimbului de aer iar unitățile pentru difuzarea aerului oferă o decorațiune și estetică a sistemelor de ventilație.

Detalii complete

Accesorii

Accesoriile de ventilare sunt utilizate pentru montarea dispozitivelor și instalațiilor de ventilare. Produsele sunt executate din diferite materiale și în diferite dimensiuni, compania se adaptează la nevoile individuale.
Accesoriile includ o mare varietate de elemente care sunt de folos la montarea sistemului de ventilare. Gama de accesorii include: benzile de etanșare, regulatoarele de viteză, coliere de strângere

Detalii complete